Training creatief denken

naar huis met concrete ideeën

Bij het nadenken over vraagstukken binnen een werksituatie kom je vaak op voor de hand liggende oplossingen. Maar die blijken veelal niet te werken, of zijn al zo vaak mislukt: je denkt in een cirkel. Dat doorbreek je met een workshop creatief denken. Eerstvolgende open training: 8 februari in Utrecht. Zie onder Open training voor prijzen en details.

Wat levert het op?

Een paar uur gestructureerd brainstormen met een aantal belangrijke spelregels zorgt gegarandeerd voor tientallen nieuwe ideeën, die in de workshop uiteraard ook nog uitgewerkt worden. En de aanzet zijn voor een andere kijk op het probleem en de oplossing. Niets is onmogelijk, als je maar de juiste houding aanneemt en een aantal helpende technieken toepast.

COCD-methode

Creatief denken is het ontstoppen van het brein, denken met een bochtje, veranderen van perspectief. En het bundelen en combineren van denkkracht , die in ons allemaal aanwezig is. In de workshops hanteer ik de techniek van het Antwerpse COCD, een methode die al duizenden mensen over de hele wereld heeft geholpen. Leuk en nuttig tegelijk, precies zoals ik graag wil werken.

Bureau Marijnissen voor training en advies

werk op dit gebied intensief samen met Wim Marijnissen, van bureau Marijnissen voor training en advies. Wim heeft zijn jarenlange ervaring in het geven en begeleiden van workshops creatief denken met mij gedeeld en we trekken al geruime tijd samen op. Vanaf de zomer van 2017 doet Wim het wat rustiger aan en heeft hij zijn bedrijf aan mij overgedragen. Hij werkt nu nog op freelance basis met me samen. Overbodig om te zeggen dat ik daar blij mee ben en trots op ben!

Mogelijkheden

De workshop creatief denken is beschikbaar in diverse vormen:

  • Trainingen of sessies van een halve of hele dag
  • Voor groepen van 8 tot 30 mensen
  • Bij u op de locatie maar liever nog in een inspirerende omgeving.

Meer weten? Geprikkeld? Druk op de knop!

Creatief denken als onderdeel van outplacement

Ik pas de techniek van het creatieve denken ook toe in outplacement trajecten. Ben je op zoek naar een nieuwe richting van je werkzame leven? Hulp nodig bij een carrièreswitch? Wil je een sparringpartner die het anders doet? Neem dan eens vrijblijvend contact op!

“Samen met mijn teamleiders hebben we een beleidsdag gehad onder leiding van Miel. Hierin werden thema's als werkdruk en frustraties besproken. Op een prettige manier hebben we de focus weten te leggen op de uitzonderingen en mogelijkheden. Mooi dat we dit resultaat in een middag hebben kunnen bereiken”Jacco van Hulst, zorgmanager Oncologie Radboud UMC
“Miel Verstappen hebben wij gevraagd een training te verzorgen over Zichtbaarheid in de OR. Het werd een verrassende, interactieve, grensverleggende en enerverende dag. Aan het eind van de dag ging iedere organisatie naar huis met concrete en vernieuwende ideeën. Voor we er erg in hadden was de dag voorbij.” Mary de Weerd, adviseur Communicatie CWZ Nijmegen

Open training creatief denken

Ben jij klaar voor de 21e eeuw?

Ben jij al klaar voor de 21e -eeuwse vaardigheid: creatief denken? Doe mee aan de trainingsdag op 08-02-2019 Creatief denken en handelen is “het vermogen om nieuwe en/of ongebruikelijke maar toepasbare ideeën voor bestaande vraagstukken te vinden”. Het zijn vaardigheden die in, onze maatschappij die complexer en steeds digitaler wordt, onmisbaar zijn!

Naar workshop

Goedemaandag!

Energyboost op maandagmorgen!

De week eens anders beginnen? Boek eens een Goedemaandag sessie! In een heel kort tijdsbestek ga je met je collega's actief aan de slag en leer je op een andere manier naar je werk kijken. Luchtig, energiek en interactieve eneryboost waar je de rest van de week je voordeel mee doet. Naar behoefte uit te breiden met een of enkele terugkom bijeenkomsten

Naar workshop

Ontwikkelingsgericht begeleiden

Coachen met de handen op de rug

Deze training geef ik in opdracht van de academie voor Zelfstandigheid. Zie ook www.zelfstandigzijn.nl

Naar workshop

Smartlappen workshop

Lachen om ellende

Als je ellende overdrijft, drijft het over, las ik eens. De ellende in ouderwetse smartlappen en levensliederen is meestal niet van de lucht. Muziek die je thuis misschien niet zo snel opzet maar die in al zijn eenvoud wel raakt en relativeert. Een ideale combinatie om je eigen sores van het werk eens even achter je te laten. De workshop smartlappen is er geknipt voor.

Naar workshop

De werkplezierbingo

Act voor grote groepen

Ideaal als kick off of afsluiting van een bijeenkomst die in het teken staat van werkplezier. Focus op plezier in plaats van werkdruk. Kwestie van perspectief veranderen. Deze act helpt daarbij zonder moralistisch te worden.

Naar workshop

Training teamsamenwerking

voor meer resultaat

Teams die uit totaal verschillende types of karakters bestaan zijn de beste teams. Teveel van hetzelfde is nooit goed. Alles waar te voor staat is nooit goed. -behalve team. Hoe kunnen mijn teamleden beter op elkaar afstemmen? Hoe kunnen ze beter gebruik maken van elkaars kwaliteiten? Deze workshop zorgt voor optimale teamsamenwerking.

Naar workshop

Training persoonlijk leiderschap

Wie ben ik?

Leiderschap, dat geldt toch alleen voor leidinggevenden? Vergeet het maar. In onze snel veranderende arbeidsmarkt zul je het verschil moeten maken door in jezelf te blijven investeren. Dat hoeft niet persé en continu door dure trainingen of opleidingen maar kan al beginnen door anders naar jezelf te gaan kijken.

Naar workshop

Training netwerken

Leuk leren netwerken

Netwerken is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Sommige mensen zien er als een berg tegenop. Waar begin ik? Hoe leg ik contacten, hoe breid ik mijn netwerk uit? Wat kan wel, wat mag niet? Of het nou gaat om je eigen positie op de arbeidsmarkt of om die van je organisatie, de principes van netwerken zijn hetzelfde. Deze workshop netwerken wijst je de weg en zet aan tot actie.

Naar workshop

Training Presenteren

Met Glans voor de Groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen , meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Weet je wat helpt? Oefenen! Deze workshop presenteren is een prima kans om je vaardigheden te vergroten. Laagdrempelig, kort en krachtig!

Naar workshop

Open training presenteren

Met glans voor de groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen, meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Oefenen met tips en tricks? In al deze gevallen is deze tweedaagse training presenteren een prima kans!

Naar workshop

Aanmelden

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem gerust contact op. Een oriëntatiegesprek zal ongetwijfeld verhelderend zijn.