Creatief denken

Training creatief denken

 

Naar huis met concrete ideeën

 

Eerstvolgende open inschrijving training ( voor tweedaagse training) In omgeving Utrecht, lokatie volgt.

Dag 1: 21-01-2022   (9:02-16:02: wij houden niet van een 9 tot 4 mentaliteit;)

Dag 2: 28-01-2022   (9:02-16:02: en een week later nog steeds niet)

Je kunt ook alleen dag 1 volgen, dag 2 ga je verdiepen als procebegeleider.

Bij het nadenken over vraagstukken binnen een werksituatie kom je vaak op voor de hand liggende oplossingen. Maar die blijken veelal niet te werken, of zijn al zo vaak mislukt: je denkt in een cirkel. Dat doorbreek je met een workshop creatief denken. Leuk ook als teamuitje!

Wat levert het op?

Een paar uur gestructureerd brainstormen met een aantal belangrijke spelregels zorgt gegarandeerd voor tientallen nieuwe ideeën, die in de workshop uiteraard ook nog uitgewerkt worden. En de aanzet zijn voor een andere kijk op het probleem en de oplossing. Niets is onmogelijk, als je maar de juiste houding aanneemt en een aantal helpende technieken toepast.

COCD-methode

Creatief denken is het ontstoppen van het brein, denken met een bochtje, veranderen van perspectief. En het bundelen en combineren van denkkracht , die in ons allemaal aanwezig is. In de workshops hanteer ik de techniek van het Antwerpse COCD, een methode die al duizenden mensen over de hele wereld heeft geholpen. Leuk en nuttig tegelijk, precies zoals ik graag wil werken.

Buro Strakz, voor de toekomst van de zorg

Ik werk op dit gebied intensief samen met Suzanne Verheijden van Buro Strakz. Deze energieke veelzijdige kanjer zet zich met hart en ziel in voor de toekomst van de zorg en doet dat op veel verschillende manieren. Deze training behelst slechts een klein deel van haar activiteiten, zie voor meer info: https://www.burostrakz.nl/

Mogelijkheden

De workshop creatief denken is beschikbaar in diverse vormen:

  • Trainingen of sessies van een uur, halve of hele dag
  • Voor groepen van 8 tot 30 mensen
  • Bij u op de locatie maar liever nog in een inspirerende omgeving.

Meer weten? Geprikkeld? Druk op de knop!

Creatief denken als onderdeel van een teamuitje

Creatief denken is leuk, luchtig en tegelijkertijd heel resultaat- en toekomstgericht. En daarmee dus heel erg geschikt voor een teamuitje, bijvoorbeeld voor teams uit de zorg. Die hebben de laatste tijd erg onder druk gestaan en er was weinig truimte voor ontspanning. Die komt er gelukkig nu weer wat meer, en het is hard nodig ook. Hoe mooi is het dan als je het nuttige met het aangename kunt combineren? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Creatief denken Creatief denken Creatief denken
"Op 29 mei 2018 een erg leuke kort maar krachtige cursus creatief denken gehad van Miel Verstappen tijdens het symposium ATC. Hij heeft ons op een creatie manier verder geholpen out of the box te denken om zo de dagelijkse patronen en denkwijze te doorbreken"Sharon Linskens, coördinator apotheken CWZ Nijmegen
"Miel heeft de medewerkers van de dagbesteding van Kennemerhart kennis laten maken met de workshop creatief denken. Hij wist de groep van ruim 35 medewerkers 2,5 uur te inspireren en mee te nemen in het buiten de bestaande kaders te gaan denken. Het was een bijzonder humorvolle en inspirerende ochtend. Een absolute aanrader!"Jeanette Verhart, senior teamleider Kennemerhart

Glans op het scherm

Meer effect met je online workshop, presentatie of vergadering

Thuiswerken en - vergaderen is de nieuwe norm. Online bijeenkomsten en presentaties zijn helaas nog te vaak statisch en teveel eenrichtingsverkeer. Dat kan anders, leuker, efficiënter. In een korte workshop geef ik je tips en werkvormen om je online bijeenkomst interactiever te maken zodat je meer van het scherm spat.

Naar workshop

Toegepaste improvisatie in de werkpraktijk

Teambuilding spelenderwijs

Wist je dat toegepaste improvisatie ook heel veel binnen bedrijven en organisaties wordt toegepast? Spelenderwijs leren van en met elkaar. Door samen te lachen en te ervaren leg je op een speelse manier verbanden met je eigen werkpraktjk.

Naar workshop

Terugspeeltheater-improvisatietheater

Spelenderwijs leren?

Theater maken van je dagelijks werk, kan dat? Jazeker! En het werkt op vele fronten. De acteurs improviseren op basis van jullie input en spelen ter plekke een scène, met verschillende of verassende wendingen en ontknopingen. Het publiek is actief betrokken en regisseert, analyseert en relativeert.

Naar workshop

Goedemaandag!

Energyboost op maandagmorgen!

De week eens anders beginnen? Boek eens een Goedemaandag sessie! In een heel kort tijdsbestek ga je met je collega's actief aan de slag en leer je op een andere manier naar je werk kijken. Luchtig, energiek en interactieve eneryboost waar je de rest van de week je voordeel mee doet. Naar behoefte uit te breiden met een of enkele terugkom bijeenkomsten

Naar workshop

Ontwikkelingsgericht begeleiden

Coachen met de handen op de rug

Deze training geef ik in opdracht van de academie voor Zelfstandigheid. Zie ook www.zelfstandigzijn.nl

Naar workshop

Smartlappen workshop

Lachen om ellende

Als je ellende overdrijft, drijft het over, las ik eens. De ellende in ouderwetse smartlappen en levensliederen is meestal niet van de lucht. Muziek die je thuis misschien niet zo snel opzet maar die in al zijn eenvoud wel raakt en relativeert. Een ideale combinatie om je eigen sores van het werk eens even achter je te laten. De workshop smartlappen is er geknipt voor.

Naar workshop

De werkplezierbingo

Act voor grote groepen

Ideaal als kick off of afsluiting van een bijeenkomst die in het teken staat van werkplezier. Focus op plezier in plaats van werkdruk. Kwestie van perspectief veranderen. Deze act helpt daarbij zonder moralistisch te worden.

Naar workshop

Training Presenteren

Met Glans voor de Groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen , meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Weet je wat helpt? Oefenen! Deze workshop presenteren is een prima kans om je vaardigheden te vergroten. Laagdrempelig, kort en krachtig!

Naar workshop

Open training presenteren

Met glans voor de groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen, meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Oefenen met tips en tricks? In al deze gevallen is deze tweedaagse training presenteren een prima kans!

Naar workshop

Training persoonlijk leiderschap

Wie ben ik?

Leiderschap, dat geldt toch alleen voor leidinggevenden? Vergeet het maar. In onze snel veranderende arbeidsmarkt zul je het verschil moeten maken door in jezelf te blijven investeren. Dat hoeft niet persé en continu door dure trainingen of opleidingen maar kan al beginnen door anders naar jezelf te gaan kijken.

Naar workshop

Aanmelden

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem gerust contact op. Een oriëntatiegesprek zal ongetwijfeld verhelderend zijn.