Teambuilding

Teambuilding

De waan van de dag, we kennen hem allemaal. En we hebben er allemaal in meer of mindere mate last van. In een snel veranderende wereld staan we constant onder druk. De neiging om te gaan hollen is groot. Hoe voorkom je dat je energie verspilt? Hoe houdt je de focus?  Door serieus werk te maken van teambuilding.

Ervaringsgerichte werkvormen, zo veel mogelijk praktijk

Door middel van een luchtige maar tegelijkertijd krachtige bijeenkomst brengen we het energieniveau van een groep mensen op een hoger plan. Speelse en ervaringsgerichte werkvormen horen daar bij. Zo min mogelijk theorie, maar zoveel mogelijk praktijk, reflectie en uitwisseling. En de essentiële vertaling naar: hoe verder? Zodat een training en teambuilding nog lang nabrandt en echt iets oplevert.

Wat levert het op?

In de ervaringsgerichte oefeningen zorgen we ervoor dat de dagelijkse patronen in het team boven water komen. In een voor iedereen veilige sfeer bespreken we die patronen en zoeken we naar verbeterpunten. We verlaten de ruimte pas als er concrete vervolgafspraken zijn gemaakt. Zodat iedereen na afloop weet wat hem of haar te doen staat.

Bouwstenen voor een geslaagde teambuilding

Maatwerk is hierbij onontkoombaar. Ik werk met diverse uiteenlopende bouwstenen die in overleg kunnen worden ingezet en aangepast. In een uitgebreid voorgesprek gaan we samen op zoek naar de gewenste uitkomsten, en daar passen we de teambuilding op aan. Onderwerpen die in een teambuilding aan de orde kunnen komen:

  • Samenwerking en communicatie
  • Persoonlijk leiderschap
  • Omgaan met veranderingen

Alles wat aandacht krijgt groeit, maar niet vanzelf. Het vraagt inzet van alle betrokkenen, ook het management. Durf jij verschil te maken?

Teamuitje voor de zorg?

De teams in de zorg stonden de afgelopen tijd onder zware druk. Er was weinig ruimte en dus aandacht voor samen iets leuks doen. Vanaf het najaar van 2021 komt daar hopelijk weer wat meer gelegenheid voor. Ik beidt verschillende manieren om met kleine of grote teams iets aan teambuilding te doen. Met meer of minder nadruk op fun. Zo is creatief denken een hele efficiënte en tegelijkertijd luchtige manier om de blik gezamenlijk naar voren te richten. Kijk voor meer info op de pagina creatief denken

 

Foto's op deze pagina: Ruurd A Jellema, Gijs Jacobs, Patrick Kreling

Zo maar even een voorbeeld van een teambuilding actviteit voor grote groepen....De anklung medley...Meer weten?

Teambuilding Teambuilding Teambuilding
“In Samenwerking met Miel & Sabine een teamtraining georganiseerd voor een team van 25 medewerkers. De beoogde verbinding, het herkennen van kwaliteiten en het aanreiken van een gemeenschappelijke ' taal ' gaf medewerkers individueel en als team nieuwe inspiratie en energie. Miel & Sabine behielden overzicht, inspireerden en koppelden adequaat terug. Het komend jaar wil ik opnieuw met ze werken!”Keimpe Burghout, manager Prezzent Zaltbommel
“Het was leuk, los, nuttig, inspirerend, vernieuwend en heeft zeker een boost gegeven de goede richting in!”Ilse Quinten, B&G hekwerken

Speelruimte zoeken

Persoonlijk leiderschap op een speelse manier benaderd- 25 november open trainingsdag

Onze samenleving verandert razendsnel, dat vraagt om flexibiliteit van jou als werknemer, waar je ook werkt. Improviseren in werksituaties is een niet weg te denken 21e eeuwse vaardigheid. De werkdruk is op veel plekken gigantisch en dat vertaalt zich vaak ook in de manier waarop jij je werk moet doen. Dit kan gevoelens van stress oproepen die je werk er niet makkelijker op maken.

Naar workshop

Glans op het scherm

Meer effect met je online workshop, presentatie of vergadering

Thuiswerken en - vergaderen is de nieuwe norm. Online bijeenkomsten en presentaties zijn helaas nog te vaak statisch en teveel eenrichtingsverkeer. Dat kan anders, leuker, efficiënter. In een korte workshop geef ik je tips en werkvormen om je online bijeenkomst interactiever te maken zodat je meer van het scherm spat.

Naar workshop

Toegepaste improvisatie in de werkpraktijk

Teambuilding spelenderwijs

Wist je dat toegepaste improvisatie ook heel veel binnen bedrijven en organisaties wordt toegepast? Spelenderwijs leren van en met elkaar. Door samen te lachen en te ervaren leg je op een speelse manier verbanden met je eigen werkpraktjk.

Naar workshop

Terugspeeltheater-improvisatietheater

Spelenderwijs leren?

Theater maken van je dagelijks werk, kan dat? Jazeker! En het werkt op vele fronten. De acteurs improviseren op basis van jullie input en spelen ter plekke een scène, met verschillende of verassende wendingen en ontknopingen. Het publiek is actief betrokken en regisseert, analyseert en relativeert.

Naar workshop

Goedemaandag!

Energyboost op maandagmorgen!

De week eens anders beginnen? Boek eens een Goedemaandag sessie! In een heel kort tijdsbestek ga je met je collega's actief aan de slag en leer je op een andere manier naar je werk kijken. Luchtig, energiek en interactieve eneryboost waar je de rest van de week je voordeel mee doet. Naar behoefte uit te breiden met een of enkele terugkom bijeenkomsten

Naar workshop

Ontwikkelingsgericht begeleiden

Coachen met de handen op de rug

Deze training geef ik in opdracht van de academie voor Zelfstandigheid. Zie ook www.zelfstandigzijn.nl

Naar workshop

Smartlappen workshop

Lachen om ellende

Als je ellende overdrijft, drijft het over, las ik eens. De ellende in ouderwetse smartlappen en levensliederen is meestal niet van de lucht. Muziek die je thuis misschien niet zo snel opzet maar die in al zijn eenvoud wel raakt en relativeert. Een ideale combinatie om je eigen sores van het werk eens even achter je te laten. De workshop smartlappen is er geknipt voor.

Naar workshop

De werkplezierbingo

Act voor grote groepen

Ideaal als kick off of afsluiting van een bijeenkomst die in het teken staat van werkplezier. Focus op plezier in plaats van werkdruk. Kwestie van perspectief veranderen. Deze act helpt daarbij zonder moralistisch te worden.

Naar workshop

Training Presenteren

Met Glans voor de Groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen , meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Weet je wat helpt? Oefenen! Deze workshop presenteren is een prima kans om je vaardigheden te vergroten. Laagdrempelig, kort en krachtig!

Naar workshop

Open training presenteren

Met glans voor de groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen, meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Oefenen met tips en tricks? In al deze gevallen is deze tweedaagse training presenteren een prima kans!

Naar workshop

Training persoonlijk leiderschap

Wie ben ik?

Leiderschap, dat geldt toch alleen voor leidinggevenden? Vergeet het maar. In onze snel veranderende arbeidsmarkt zul je het verschil moeten maken door in jezelf te blijven investeren. Dat hoeft niet persé en continu door dure trainingen of opleidingen maar kan al beginnen door anders naar jezelf te gaan kijken.

Naar workshop

Creatief denken

Denken met een bochtje!

Bij het nadenken over vraagstukken binnen een werksituatie kom je vaak op voor de hand liggende oplossingen. Maar die blijken veelal niet te werken, of zijn al zo vaak mislukt: je denkt in een cirkel. Dat doorbreek je met een workshop creatief denken.

Naar workshop

Aanmelden

benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op!