Theaterlezing

Theaterlezing

Neem speelsheid serieus

Persoonlijk leiderschap humoristisch bekeken.

In 2022/2023 speelde ik mijn negende avondvullende cabaretvoorstelling 'Onderweg' in een tiental theaters in Nederland. Deze voorstelling ging over de kracht van speelsheid, het verschil tussen de bestemming en de reis en daarmee ook over (mijn eigen) persoonlijke ontwikkeling. Over ouder worden en jong willen blijven en de wens om zoveel mogelijk in het moment te leven, met vallen en opstaan. Ik vertaalde dat naar spelen in werksituaties en waarom meer mensen dat zouden moeten doen.

Nu heb ik uit mijn twee laatste voorstellingen een theaterlezing laten ontstaan van 30-40 minuten die geschikt is als afsluiting of opening van uw congres of bijeenkomst in het kader van persoonlijk leiderschap. Kies je voor het proces of het resultaat? Onderwerpen als werkplezier, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid kunnen gemakkelijk gelinkt worden aan de inhoud van deze theaterlezing. En uiteraard zullen de Smurfen niet ontbreken.

Een persoonlijk verhaal dat begint bij mijn keuze van 10 jaar geleden om mijn baan als manager bij mijn geliefde organisatie Jobstap op te geven en in het diepe te springen als zelfstandig ondernemer. Werd dat alleen maar een succes? Nee, maar ik redde het wel en ben trots op mijn beslissing. Ik had toen nooit durven dromen waar ik nu sta. En ik ben er nog lang niet, ben nog steeds onderweg. 

Een vrolijke en interactieve theaterlezing met veel humor, zelfspot en relativering, maar met een speelse en tegelijkertijd kernachtige boodschap. Vrij naar Mario Andrade:  "we hebben twee levens, het tweede begint als je je beseft dat je er maar 1 hebt."

Deze theaterlezing is te boeken vanaf januari 2024 en in het kader van mijn 10 jarig jubileum als ZZP-er doneer ik het hele jaar 10% van de fee aan de stichting Quiet Nijmegen. Meer weten? Stuur me een bericht via info@happymiel.nl

 

Kleine impressie van de laatste theatershow? 

Theaterlezing Theaterlezing Theaterlezing
" Miel heeft samen met twee acteurs een avond improvisatietheater verzorgd voor al onze medewerkers. Zij konden zelf ter plekke situaties aanleveren rondom het thema ongewenst/ agressief gedrag en de acteurs speelden onder begeleiding van Miel de geïmproviseerde scènes. Wij hebben deze avond als leuk en leerzaam ervaren, voorzien van een prettige dosis humor. We hebben goede tips gekregen om op de werkvloer mee aan de slag te gaan. Miel heeft de dag na de training nog een verslag gestuurd van de avond met daarin de tips en de op de avond gemaakte groepsfoto’s, een fijn naslagwerkje. De samenwerking met Miel was bijzonder prettig, van de zorgvuldige voorbereiding, het enthousiasmerende intro-filmpje, de avond zelf, het fijne verslag tot en met het afrondende gesprek. Een echte aanrader! "Franca van Kessel, directeur stichting Soos
Miel dacht constructief mee over het programma voor onze vitaliteitsmiddag 'Beuningen maken we samen' en verzorgde een geweldig afsluitend theater. Hij bracht ons op mooie ideeën en heeft ons tijdens deze middag op een interactieve en humoristische manier aan het lachen èn aan het denken gezet! Esther Mollema, strategisch bestuursadviseur Gemeente Beuningen
We hebben een themabijeenkomst in het kader van Samenwerking door Miel laten verzorgen. Het was een succes! Samen met Dees Verhoeven (co-host en actrice) en Jan-Pieter Maaijwee voor de muzikale begeleiding hebben we een enorm leuke en leerzame theater/comedy/muziek/speeddate avond gehad. Knap hoe Miel na een korte intake snel de essentie te pakken had en met een concrete invulling van de avond kwam waarin alle andere activiteiten die we zelf ook nog aanboden terugkwamen. En het viel bij iedereen enorm in de smaak. Een bijeenkomst waar nog lang over nagepraat zal worden! Dank!Noortje van Heeswijk- opleidingskundige St. Maartenskliniek Nijmegen

WK Breinbruisen

Als afsluiter van je congres! Educatief en recreatief in één.

Als afsluiter van je congres of personeelsdag gaat de zaal deelnemen aan een wereldrecordpoging Creatief denken! Educatief en recreatief in één. In samenwerking met Suzanne Verheijden van Buro Strakz. Op een luchtige manier word je op deze manier uitgedaagd om op een andere manier naar je eigen werkelijkheid te kijken.

Naar workshop

Speelruimte zoeken

Persoonlijk leiderschap op een speelse manier benaderd- 2023/2024 weer open trainingsdagen

Onze samenleving verandert razendsnel, dat vraagt om flexibiliteit van jou als werknemer. Improviseren in werksituaties is niet meer weg te denken. De werkdruk is op veel plekken groot en dat vertaalt zich vaak ook in de manier waarop jij je werk moet doen. Dit kan gevoelens van stress oproepen die je werk er niet makkelijker op maken.

Naar workshop

Teambuilding met een lach!

Humor als instrument.

Spelen is hot, spelen is in! Spelenderwijs leren van en met elkaar. Met humor als instrument. Door samen te lachen en te ervaren leg je op een speelse manier verbanden met je eigen werkpraktijk. Nuttig en leuk tegelijk! En laagdrempelig, iedereen kan zo instappen en meedoen is nooit verplicht maar wel verleidelijk!

Naar workshop

Improvisatietheater

Spelenderwijs leren?

Theater maken van je dagelijks werk, kan dat? Jazeker! En het werkt op vele fronten. De acteurs improviseren op basis van jullie input en spelen ter plekke een scène, met verschillende of verassende wendingen en ontknopingen. Het publiek is actief betrokken en regisseert, analyseert en relativeert.

Naar workshop

De werkplezier-Muziekbingo

Act voor grote of middelgrote groepen

Ideaal als kick off of afsluiting van een bijeenkomst die in het teken staat van werkplezier. Focus op plezier in plaats van werkdruk. Kwestie van perspectief veranderen. Deze act helpt daarbij zonder moralistisch te worden.

Naar workshop

Smartlappen workshop

Lachen om ellende

Als je ellende overdrijft, drijft het over, las ik eens. De ellende in ouderwetse smartlappen en levensliederen is meestal niet van de lucht. Muziek die je thuis misschien niet zo snel opzet maar die in al zijn eenvoud wel raakt en relativeert. Een ideale combinatie om je eigen sores van het werk eens even achter je te laten. De workshop smartlappen is er geknipt voor.

Naar workshop

Training spreken in het openbaar

Met glans voor de groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen, meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Oefenen met tips en tricks? In al deze gevallen is deze tweedaagse training presenteren een prima kans!

Naar workshop

Creatief denken

Denken met een bochtje!

Bij het nadenken over vraagstukken binnen een werksituatie kom je vaak op voor de hand liggende oplossingen. Maar die blijken veelal niet te werken, of zijn al zo vaak mislukt: je denkt in een cirkel. Dat doorbreek je met een workshop creatief denken.

Naar workshop

Aanmelden

benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op!