Teambuilding met een lach!

Teambuilding met effect en een glimlach!

Jullie willen een actieve en luchtige teamactiviteit waarin je de onderlinge samenwerking op een veilige en positieve manier gaat onderzoeken en leert van elkaar. Vanuit de gedachte van de positieve psychologie gaan we samen op onderzoek naar wat er al goed gaat en hoe we dat meer kunnen opzoeken samen. Zo SMURF mogelijk, dus bij voorkeur Speels, Muzikaal, Uitdagend, Relativerend en Feestelijk!

We doen spelletjes, simpele oefeningen en maken ongedwongen lol. En ik ga jullie vooral niet de les lezen en zeggen wat je moet doen om meer resultaten te boeken. Ik stel wel af en toe verhelderende vragen en zorg voor een veilige sfeer waarin niemand iets gaat doen wat hij of zij niet wil.

Er zit natuurlijk veel verschil in de verschillende werkvormen, en afhankelijk van het startniveau van de groep pas ik de moeilijkheidsgraad aan. Zodat we vanuit succeservaringen kunnen starten. Samenwerken in optima forma dus. Lol hebben met elkaar en relaitiveren.

In een veilige sfeer gaan we samen spelen, lachen en ook soms op onze bek. En leggen we verbanden met de praktijk, want het lijkt misschien vrijblijvend, maar dat is het niet. Stiekem haal je veel meer uit de oefeningen dan je in eerste instantie denkt.  

Duur van de bijeenkomst?  Alles tussen de 2 en 8 uur is bespreekbaar, eventueel in combinatie met andere werkvormen. Afhankelijk van het doel dat je wenst te bereiken met elkaar. Ik stem elk programma altijd in overleg vooraf af op de groep.

Teambuilding met een lach! Teambuilding met een lach! Teambuilding met een lach!
"Op donderdag 20 september 2018 heeft Miel een inspirerende avond gegeven aan pedagogisch medewerk(st)ers bij KMN Kind en Co. De opdracht was om op een luchtige wijze het onderwerp "werkdruk"te bespreken. En dat is Miel meer dan gelukt. Er werd veel gelachen, gediscussieerd en gepraat. Het was een avond die ik niet snel zal vergeten en die ik van harte aanbeveel."Yvonne Wippo, clustermanager Kind en Co Woerden
“Het was leuk, los, nuttig, inspirerend, vernieuwend en heeft zeker een boost gegeven de goede richting in!”Ilse Quinten, B&G hekwerken
"Miel heeft een mooie bijdrage geleverd aan de theater middag met receptie die wij voor de pensionering van onze directeur hebben georganiseerd. Met een dosis humor en enthousiasme heeft hij de middag afgesloten. helemaal op maat en passend. Bedankt voor deze mooie bijdrage!"Gaby Alberts, directeur kinderopvang Berend Botje
"Miel heeft de medewerkers van de dagbesteding van Kennemerhart kennis laten maken met de workshop creatief denken. Hij wist de groep van ruim 35 medewerkers 2,5 uur te inspireren en mee te nemen in het buiten de bestaande kaders te gaan denken. Het was een bijzonder humorvolle en inspirerende ochtend. Een absolute aanrader!"Jeanette Verhart, senior teamleider Kennemerhart

Speelruimte zoeken

Persoonlijk leiderschap op een speelse manier benaderd- 2023 weer open trainingsdagen

Onze samenleving verandert razendsnel, dat vraagt om flexibiliteit van jou als werknemer, waar je ook werkt. Improviseren in werksituaties is een niet weg te denken 21e eeuwse vaardigheid. De werkdruk is op veel plekken gigantisch en dat vertaalt zich vaak ook in de manier waarop jij je werk moet doen. Dit kan gevoelens van stress oproepen die je werk er niet makkelijker op maken.

Naar workshop

Glans op het scherm

Meer effect met je online workshop, presentatie of vergadering

Thuiswerken en - vergaderen is de nieuwe norm. Online bijeenkomsten en presentaties zijn helaas nog te vaak statisch en teveel eenrichtingsverkeer. Dat kan anders, leuker, efficiënter. In een korte workshop geef ik je tips en werkvormen om je online bijeenkomst interactiever te maken zodat je meer van het scherm spat.

Naar workshop

Terugspeeltheater-improvisatietheater

Spelenderwijs leren?

Theater maken van je dagelijks werk, kan dat? Jazeker! En het werkt op vele fronten. De acteurs improviseren op basis van jullie input en spelen ter plekke een scène, met verschillende of verassende wendingen en ontknopingen. Het publiek is actief betrokken en regisseert, analyseert en relativeert.

Naar workshop

Goedemaandag!

Energyboost op maandagmorgen!

De week eens anders beginnen? Boek eens een Goedemaandag sessie! In een heel kort tijdsbestek ga je met je collega's actief aan de slag en leer je op een andere manier naar je werk kijken. Luchtig, energiek en interactieve eneryboost waar je de rest van de week je voordeel mee doet. Naar behoefte uit te breiden met een of enkele terugkom bijeenkomsten

Naar workshop

Ontwikkelingsgericht begeleiden

Coachen met de handen op de rug

Voor iedereen die werkt met en voor mensen en leren en ontwikkelen meer centraal wil stellen

Naar workshop

De werkplezierbingo

Act voor grote groepen

Ideaal als kick off of afsluiting van een bijeenkomst die in het teken staat van werkplezier. Focus op plezier in plaats van werkdruk. Kwestie van perspectief veranderen. Deze act helpt daarbij zonder moralistisch te worden.

Naar workshop

Smartlappen workshop

Lachen om ellende

Als je ellende overdrijft, drijft het over, las ik eens. De ellende in ouderwetse smartlappen en levensliederen is meestal niet van de lucht. Muziek die je thuis misschien niet zo snel opzet maar die in al zijn eenvoud wel raakt en relativeert. Een ideale combinatie om je eigen sores van het werk eens even achter je te laten. De workshop smartlappen is er geknipt voor.

Naar workshop

Open training presenteren

Met glans voor de groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen, meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Oefenen met tips en tricks? In al deze gevallen is deze tweedaagse training presenteren een prima kans!

Naar workshop

Training persoonlijk leiderschap

Wie ben ik?

Leiderschap, dat geldt toch alleen voor leidinggevenden? Vergeet het maar. In onze snel veranderende arbeidsmarkt zul je het verschil moeten maken door in jezelf te blijven investeren. Dat hoeft niet persé en continu door dure trainingen of opleidingen maar kan al beginnen door anders naar jezelf te gaan kijken.

Naar workshop

Creatief denken

Denken met een bochtje!

Bij het nadenken over vraagstukken binnen een werksituatie kom je vaak op voor de hand liggende oplossingen. Maar die blijken veelal niet te werken, of zijn al zo vaak mislukt: je denkt in een cirkel. Dat doorbreek je met een workshop creatief denken.

Naar workshop

Aanmelden

benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op!