Speelruimte zoeken

Speelse training persoonlijk leiderschap

Stel dat je jezelf een dag cadeau zou doen om op een luchtige en speelse manier stil te staan bij je eigen werkzame leven. Stel dat je daardoor in beweging wordt gezet om meer plezier en verbinding met je omgeving te gaan ervaren. Stel dat je soms druk ervaart in je werk en dat je daar op zo'n dag anders naar leert kijken? Wat zou dat allemaal opleveren voor je?

Korte training

In deze korte training van twee dagdelen gaan we speels en  ervaringsgericht aan de slag. Niet zonder reden. Het brein wordt op deze manier op een andere manier uitgedaagd en dat bevordert het zogenaamde divergente denken.  Hier heb je op meerdere vlakken in je werk dan weer profijt van. Want in de snel veranderende samenleving past dit bij een aantal onmisbare 21-eeuwse vaardigheden: Improviseren, kansen zien en creatief denken.

Hoe dan? We doen korte speelse oefeningen die je aan het denken zetten. En je reflecteert op je eigen proces. Waarmee je stappen zet in je persoonlijke leiderschap, maar wel op een speelse en eigentijdse manier. Met zoveel mogelijk lucht, licht en humor. Op z'n Smurfs dus: speels, muzikaal, uitdagend, relativerend en feestelijk. Er is al genoeg ellende om ons heen. 

Playfullness

De oefeningen en gekoppelde theorie komen niet uit de lucht vallen, er is veel onderzoek gedaan naar de werking van het brein en belangrijker nog: het belang van spelen voor het brein. Spelen maakt gelukshormonen aan en helpt je volop je terminale serieusheid de baas te kunnen. We gaan dus speels aan de slag, ervaren en vertalen: met als doel dat jij je taak beter kunt uitvoeren. En wat als je als gevolg daarvan ook je collega’s wat meer speelruimte kunt bieden?  

Twee dagdelen actief aan de slag met gelijkgestemden dus je leert en reflecteert ook met elkaar. In een kleine groep van maximaal 8 deelnemers   

Happy Miel

Heeft een verpleegkundige achtergrond en werkte meer dan 10 jaar als leidinggevende bij een jobcoachorganisatie. Daarnaast heeft hij 25 jaar ervaring in theater en entertainment. Sinds 10 jaar combineert hij beide werelden in zijn eenmanszaak. Hij geeft o.a. trainingen rondom creatief denken en toegepaste improvisatie waarin hij mensen op een speelse manier beter laat samenwerken. Met onmiddellijk rendement.

Na deze training kun je...

Makkelijker ja zeggen tegen uitdagende situaties

Beter afstemmen op je omgeving (collega’s)

Je eigen falen- uitdagingen relativeren en daarmee collega’s uitdagen hetzelfde te doen

Meer werkplezier ervaren, opzoeken en verspreiden

Vanuit een ander perspectief naar je eigen werkomgeving kijken

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor mensen die meer ontspanning in hun werk willen ervaren

Voor beginnende of ervaren leidinggevenden die meer aansluiting willen voelen met hun collega's

Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar wat playfullness hen kan bieden in het werkzame leven

Voor iedereen die zin heeft in een gezellige en dynamische training

02 februari 2024 

05 april 2024

13 september 2024

Prijs is 150€  particulier tarief/  250€ zakelijk tarief (bedrijven en ZZP)

**** pp ex BTW. Inclusief koffie, thee en Do-it-yourself- lunch.

En ik bied je de mogelijkheid om in de weken na de training een 1 op 1 gesprek/wandeling met me te hebben om je te helpen de opgedane ervaringen in de praktijk te brengen.

Bel of mail me voor meer informatie of voor in-company mogelijkheden.

Locatie: Broederij Nijmegen  9.30-16.30 uur.

“Ik ken Miel als een betrokken, sympathieke, oprechte man die alles met verve doet. Zijn creativiteit samen met zijn puurheid zorgt ervoor dat niets standaard is of volgens 'hoe het zou moeten', maar dat hij daadwerkelijk aansluit bij dat wat hij ziet. Zo voelen mensen zich door hem gezien en geïnspireerd, zowel in zijn cabareteske als zakelijke activiteiten”Carlien Rouschop, regiomanager Jobstap
“Miel Verstappen hebben wij gevraagd een training te verzorgen over Zichtbaarheid in de OR. Het werd een verrassende, interactieve, grensverleggende en enerverende dag. Aan het eind van de dag ging iedere organisatie naar huis met concrete en vernieuwende ideeën. Voor we er erg in hadden was de dag voorbij.” Mary de Weerd, adviseur Communicatie CWZ Nijmegen

WK Breinbruisen

Als afsluiter van je congres! Educatief en recreatief in één.

Als afsluiter van je congres of personeelsdag gaat de zaal deelnemen aan een wereldrecordpoging Creatief denken! Educatief en recreatief in één. In samenwerking met Suzanne Verheijden van Buro Strakz. Op een luchtige manier word je op deze manier uitgedaagd om op een andere manier naar je eigen werkelijkheid te kijken.

Naar workshop

Teambuilding met een lach!

Humor als instrument.

Spelen is hot, spelen is in! Spelenderwijs leren van en met elkaar. Met humor als instrument. Door samen te lachen en te ervaren leg je op een speelse manier verbanden met je eigen werkpraktijk. Nuttig en leuk tegelijk! En laagdrempelig, iedereen kan zo instappen en meedoen is nooit verplicht maar wel verleidelijk!

Naar workshop

Improvisatietheater

Spelenderwijs leren?

Theater maken van je dagelijks werk, kan dat? Jazeker! En het werkt op vele fronten. De acteurs improviseren op basis van jullie input en spelen ter plekke een scène, met verschillende of verassende wendingen en ontknopingen. Het publiek is actief betrokken en regisseert, analyseert en relativeert.

Naar workshop

De werkplezier-Muziekbingo

Act voor grote of middelgrote groepen

Ideaal als kick off of afsluiting van een bijeenkomst die in het teken staat van werkplezier. Focus op plezier in plaats van werkdruk. Kwestie van perspectief veranderen. Deze act helpt daarbij zonder moralistisch te worden.

Naar workshop

Smartlappen workshop

Lachen om ellende

Als je ellende overdrijft, drijft het over, las ik eens. De ellende in ouderwetse smartlappen en levensliederen is meestal niet van de lucht. Muziek die je thuis misschien niet zo snel opzet maar die in al zijn eenvoud wel raakt en relativeert. Een ideale combinatie om je eigen sores van het werk eens even achter je te laten. De workshop smartlappen is er geknipt voor.

Naar workshop

Training spreken in het openbaar

Met glans voor de groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen, meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Oefenen met tips en tricks? In al deze gevallen is deze tweedaagse training presenteren een prima kans!

Naar workshop

Creatief denken

Denken met een bochtje!

Bij het nadenken over vraagstukken binnen een werksituatie kom je vaak op voor de hand liggende oplossingen. Maar die blijken veelal niet te werken, of zijn al zo vaak mislukt: je denkt in een cirkel. Dat doorbreek je met een workshop creatief denken.

Naar workshop

Aanmelden

benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op!